Maak je balans op en zet de stap naar verandering.

Blijven of weggaan? Het is een vraag waar veel mensen mee worstelen en een vraag die vaak terugkomt in loopbaanbegeleiding. Als je voor zo’n moeilijke keuze staat, is het tijd om de balans op te maken. En wel zo…

Behoefteconflict

In feite gaat dit over het innerlijk conflict dat we als mens hebben tussen twee behoeften.

→ Enerzijds de behoefte aan groeien. Dis is de behoefte die ervoor zorgt dat je steeds wil bijleren, jezelf overtreffen, de beste versie van jezelf worden, je talenten ten volle ontplooien, nieuwe uitdagingen aangaan, …

→ Anderzijds is er de behoefte die ervoor zorgt dat je in je comfortzone wil blijven. Dit is wat je kent en als vertrouwd aanvoelt. Je weet wat er van je verwacht wordt en dat je het zonder al te veel moeite voor elkaar krijgt. Je hebt een vertrouwde relatie met je baas en collega’s. Of de relatie nu goed is of niet, je weet wat je eraan hebt. Je voelt je bekwaam in je job en bent gewend aan het niveau van waardering dat je krijgt, ook al is dat minder dan je zouden willen. Je volgt je behoefte aan veiligheid.

De angst voor het onbekende

Zelfs als een werkomgeving toxisch is, vinden we het nog moeilijk om zomaar te vertrekken. Je denkt aan alle goede redenen om te blijven en zet je groeibehoefte opzij

  • Als ik morgen ergens anders begin, ga ik harder moeten werken.
  • Ik weet wat ik heb, niet wat ik ga krijgen.
  • Als ik vertrek, ben ik mijn anciënniteit kwijt.
  • Ik vind nooit meer een job zo dicht bij huis.
  • Wie zegt dat ik het ergens anders leuker ga vinden?
  • Ik heb geen idee wat ik dan wel graag zou doen.
  • Een parttime job vind je niet zomaar.
  • Ze kennen mij hier en dat heeft toch ook voordelen.
  • Ik zit nog maar op 7 jaar van mijn pensioen.
Herkenbaar?

Je bent bang om het nieuwe – onbekende – op te zoeken en zet je groeibehoefte onbewust opzij. Je bent bang dat je leven zoals je het nu kent, op zijn kop zal staan. Of je vindt dat er nog altijd veel voordelen zijn aan te blijven. Misschien voel je je zelfs schuldig als je zou vertrekken, of weet je niet waar naartoe.

Om de zoveel tijd steken dit soort gedachten de kop op en telkens winnen de rationele argumenten het en blijven we ter plaatse trappelen. Burn-out en bore-out hebben verschillende oorzaken, maar dit is er zeker één van. Voelen dat het tijd is om te veranderen en de stap toch niet zetten. Dit is vaak een megagroot energielek.

Stap 1: maak de balans op

Als het kriebelt is het tijd om de balans op te maken.

In loopbaanbegeleiding gaan we kijken wat jou doet twijfelen om in actie te komen en wat jij nodig hebt om verder te kunnen groeien. Misschien is ‘weggaan’ een te grote stap en heb je een kleinere stap nodig. Of wie weet ben je er echt wel klaar voor en heb je vooral een helpende hand en een steun in de rug nodig?

 

Klaar om de balans op te maken?

Share This