Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het begin van een nieuw jaar is typisch een moment waarop we de balans opmaken. Als je alles in beschouwing neemt, hoe gelukkig ben jij dan nog in je job? Zelfs als je voelt dat het niet (meer) 100 % goed zit, ben je misschien niet bereid om nu te veranderen. Dat hoeft ook niet. Solliciteren is best een grote stap en is niet altijd nodig.

 

Get your ducks in a row

Ook als je niet per sé van werk wil veranderen, kan een loopbaancoach je helpen om uit te zoeken wat op dit moment nodig is om je werkgeluk te verbeteren. Zo kan je ontdekken: 

  • wat je energiegevers en energievreters zijn 
  • hoe je meer balans kan krijgen in je leven 
  • hoe je uit een lastige situatie kan geraken (bv. een ongezonde werkrelatie)
  • hoe je een betere focus kan krijgen op wat echt belangrijk voor je is
  • hoe je best je dag en week indeelt 
  • hoe je ‘nee’ kan zeggen en prioriteiten kan stellen 
  • hoe je meer zelfvertrouwen krijgt
  • hoe je om promotie kan vragen
  • hoe je meer zingeving kan ervaren
  • … 
eendjes op een rij

In het Engels bestaat daar een heel mooie uitdrukking voor: 

“To get your ducks in a row…”

Als je je eendjes op een rij hebt, ervaar je minder stress en meer rust en tevredenheid. Er zijn niet altijd grote ingrepen voor nodig.

Wat je vooral nodig hebt is inzicht in wat er wel al goed is en wat er beter kan… en ideeën over hoe je dit kan aanpakken. Een loopbaancoach kan hierbij jouw gids zijn, door met de juiste vragen meer duidelijkheid te creëren. 

Eenmaal je weet waar het schoentje wringt, kan je bepaalde – vaak kleine – stappen zetten om iets te veranderen aan je situatie. 

Na het volgen van loopbaanbegeleiding zeggen mensen vaak “Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb.” of “Waarom heb ik die stap niet eerder gezet?”. Want eigenlijk was het achteraf gezien meestal niet zo moeilijk.

 

Hoe vaak sta jij eens stil om te reflecteren op je job en je leven?

Loop jij meestal gewoon verder in de ratrace en ben je al blij als je de dag of week doorkomt zonder al te veel onverwachte hindernissen? Dan is een keer stilstaan om de balans op te maken één van de mooiste cadeaus die je jezelf kan geven. 

En met de loopbaancheques is het niet eens zo’n duur cadeau!

Onze loopbaancoaches helpen je om de balans op te maken

Ons team bestaat uit 20 loopbaancoaches verspreid over heel Vlaanderen en met elk hun eigen expertise en werkwijze. Tijdens een korte telefonische intake luisteren wij naar je noden en zoeken samen de juiste coach voor jou. We plannen het kennismakingsgesprek en daarna kan je meteen aan de slag. 

Meer over loopbaanbegeleiding
Share This